Mark & Miljö i Ljungby AB har värvat ny VD

Mark & Miljö startades 1992 i Ljungby och utför markentreprenader huvudsak i Södra Småland. Mark & Miljö i Ljungby AB har huvudkontor i Ljungby men också lokalkontor i Alvesta och avdelningar i Växjö, Värnamo och Markaryd. Mark & Miljö har nyligen passerat 50 anställda och omsatte 2020 ca 165 miljoner kronor.

Den 9 augusti lämnar Mattias Refónd över rollen som VD till Ann-Sofi Persson. Ann-Sofi kommer senast från Abetong i Växjö där hon arbetar som QHSE Manager och kontorsansvarig. Dessförinnan har hon cirka 15 års erfarenhet från offentlig sektor, bland annat som förvaltningschef inom miljö- och samhällsbyggnad.

Ett professionellt sätt att jobba och seriösa, duktiga medarbetare var något som Ann-Sofi upplevde avgörande i beslutet att ta nästa steg i sin karriär. Jag är oerhört att tacksam att få förtroendet att leda Mark & Miljö och det ska bli spännande och utvecklande att gå till en helt ny bransch”, säger Ann-Sofi om att tillträda sin nya roll.

Som ägare och nuvarande VD på Mark & Miljö lämnar jag nu över ledarskapet till Ann-Sofi Persson. Vi har inte stressat utan tvärtom gått igenom en lång rekryteringsprocess innan vi slutligen valde att erbjuda Ann-Sofi jobbet. Hon har helt rätt kompetens, ledaregenskaper och personlighet för uppdraget. Ann-Sofis erfarenhet i tidigare befattningar i ledande positioner kommer tillföra Mark & Miljö nya möjligheter och prestationer tillsammans med våra engagerade medarbetare. Själv kommer jag att fortsätta inom koncernen med affärsutveckling, projektledning, kalkyl och inköp, säger Mattias Refónd, VD på Mark & Miljö.
Det är ett spännande uppdrag som jag ser mycket fram emot, säger Ann-Sofi.

Mattias Refónd, ägare och VD Mark & Miljö i Ljungby AB
070-395 14 81, mattias@markmiljo.se

Pressmeddelande


Mattias Refond förvärvar Mark & Miljö i Ljungby AB

Mattias Refond som varit bolagets verkställande direktör sedan 2013 har nu förvärvat samtliga aktier i Mark & Miljö i Ljungby AB.

Mark & Miljö startades 1992 i Ljungby och har sedan starten inriktat sig på mark- och anläggningsarbeten i Kronobergs län. Hösten 2012 förvärvade Johnny Svensson Entreprenad AB i Älmhult samtliga aktier i Mark & Miljö och strax därefter tillträdde Mattias Refond som bolagets VD. Mattias är "Ljungbypojk" och bolaget behåller därmed den så viktiga lokala förankringen.

Under 2017 uppgick omsättningen till 63 Miljoner kronor och för innevarande år 2018 förväntas omsättningen landa på minst 80 Miljoner kronor. Mark & Miljö har i dagsläget 37 anställda och även ett 30 tal inhyrda maskinenheter och yrkesarbetare.

Bild på Johnny och Mattias som skakar hand.

Johnny Svensson säger att det var ett naturligt led att överlåta Mark & Miljö till just Mattias Refónd. Det är Mattias som drivit upp bolaget och själv kommer jag att fokusera ännu mer på mitt andra bolag, Älmby Entreprenad i Älmhult som nu vuxit till ett av de ledande i branschen i södra Sverige.

Mattias säger så här: Jag är glad och stolt över att ha fått möjligheten att förvärva Mark & Miljö, det bolag som jag levt med dag och natt de senaste 5 åren.  När jag tog över låg omsättningen kring 20 Mkr och det har varit ett hårt arbete att på 5 år fyrdubbla. Någon förändring av verksamheten är inte tänkt och samarbetet med Älmby och de goda relationer vi har kommer att fortsätta som vanligt. Bakom framgångarna finns främst våra fantastiskt duktiga medarbetare, nöjda kunder, nöjda leverantörer och samarbetsparters och jag kommer självklart även i fortsättningen att göra allt som står i min och i mina medarbetares makt att bibehålla dessa goda relationer.


För ytterligare information kontakta:                                                                                                                                                                                                                                         Mattias Refónd VD Mark & Miljö i Ljungby AB
070-395 14 81 mattias@markmiljo.se                                                                               

Johnny Svensson VD Älmby Entreprenad AB
070-630 26 81 johnny@almby-e.se

Projekt

Våra pågående projekt.

Referenser

Ett urval av våra referensprojekt.

Entreprenad

Stort urval av entreprenadmaskiner.

Kontakt

Kontakta oss gärna.

Frågor, tankar, funderingar?

Kontakta oss